Επίσκεψη του συγγραφέα Μ. Τσίτα στο Νηπιαγωγείο

«Μπροστά στην τηλεόραση»

Επίσκεψη του συγγραφέα Μ. Τσίτα στο Νηπιαγωγείο

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Βιβλιοπαρέες», το οποίο προάγει τη φιλαναγνωσία στα μικρά παιδιά του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων, τα Προνήπια διάβασαν και επεξεργάστηκαν το παραμύθι «Μπροστά στην τηλεόραση» του συγγραφέα Μάκη Τσίτα, με εικονογράφηση της Ανδριάνας Ρούσου, από τις Εκδόσεις  Ψυχογιός.

Τα παιδιά, αφού διάβασαν το βιβλίο με τους γονείς τους αλλά και στην τάξη μας, συμμετείχαν σε πλήθος δραστηριοτήτων γύρω από το θέμα του. Δημιούργησαν ευφάνταστες κατασκευές, συζήτησαν για τη δύναμη της τηλεόρασης και τη χρήση της στην καθημερινότητά μας και ανέπτυξαν τον προφορικό τους λόγο, παίζοντας ελεύθερα και οργανωμένα παιχνίδια σε μία αυτοσχέδια «γωνιά τηλεόρασης» που δημιουργήσαμε στην τάξη μας.

Η ενασχόλησή μας με το παραμύθι ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη του συγγραφέα στο σχολείο μας. Οι μικροί μαθητές των Προνηπίων υποδέχτηκαν στην Aίθουσα Digital του Δημοτικού σχολείου τον κ. Τσίτα, του παρουσίασαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, μέσα από ένα θεατρικό δρώμενο, την ιστορία του βιβλίου και του χάρισαν μία κατασκευή, που οι ίδιοι  έφτιαξαν με αφορμή το παραμύθι.

Ο συγγραφέας συζήτησε με τα παιδιά για την ιδέα του να γράψει τη συγκεκριμένη ιστορία καθώς και για τα νοήματα του βιβλίου. Τέλος, τον αποχαιρετήσαμε σε κλίμα εγκάρδιο και δώσαμε ραντεβού για μελλοντικές συναντήσεις με νέες περιπέτειες!