Το blog των Εκπαιδευτηρίων: μια πλούσια βάση δεδομένων για όλες τις ηλικίες

Το blog των Εκπαιδευτηρίων: μια πλούσια βάση δεδομένων για όλες τις ηλικίες

Οι δυνατότητες που προσφέρει πλέον στους χρήστες είναι ποικίλες. Υπάρχει σε κάθε άρθρο εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης, ώστε να ξέρει κάποιος εκ των προτέρων πόσο χρόνο θα πρέπει να αφιερώσει για την ανάγνωση του άρθρου.

Μέσα στο blog επίσης υπάρχουν άρθρα και κείμενα που αφορούν την επικαιρότητα και είναι γραμμένα από εκπαιδευτικούς του σχολείου ή έχουν αντληθεί από εξωτερικές πηγές, με αναφορά πάντοτε στην πηγή προέλευσής τους.

Το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για μια πλούσια βάση δεδομένων και πληροφόρησης με άρθρα τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, όπου μπορεί οποιοσδήποτε μαθητής, καθηγητής ή γονιός να πληροφορηθεί για θέματα σχετικά με την υγεία, την επικοινωνία, την αξιολόγηση μαθητών, τον προγραμματισμό μαθημάτων, την τεχνολογία, τις ξένες γλώσσες, τη διαχείριση της τάξης και, φυσικά, γενικά θέματα. 

Επίσης, υπάρχει στα αριστερά στην μπάρα αναζήτησης μια κατηγοριοποίηση με φίλτρα, όπου μπορεί κάποιος να επιλέξει κατηγορίες, θέματα, βαθμίδες που τον ενδιαφέρουν και να αναζητήσει πιο γρήγορα άρθρα σχετικά με αυτό που ψάχνει. Υπάρχουν ελληνικά και αγγλικά άρθρα, αν και τα αγγλικά κείμενα δεν αποτελούν τυπική μετάφραση των ελληνικών, αλλά κινούνται στον ίδιο θεματικό άξονα.