Ημέρα Ευάγγελου Μαντουλίδη

Εορτασμός της θρησκευτικής και εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, αποτίοντας φόρο τιμής στον ιδρυτή τους, τον μεγάλο οραματιστή και δάσκαλο Ευάγγελο Μαντουλίδη, συνδέουν τον εορτασμό της θρησκευτικής και εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου με την ανάμνησή του. Η εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την καθιερωμένη αρτοκλασία και την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Ευάγγελου Μαντουλίδη.

Στη συνέχεια, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον φιλόλογο κ. Ε. Τσουβαλά, που εξήρε τις αξίες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας, οι οποίες κατακτώνται με συνεχή αγώνα, πίστη και ομόνοια.

Ακολούθησε η ομιλία του Υπεύθυνου Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης MBA, κ. Δημήτρη Νικολαΐδη, ο οποίος αναφέρθηκε στα υψηλά πρότυπα και στα ιδανικά του ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων, Ευάγγελου Μαντουλίδη, που σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε όλοι την ανάγκη να κρατήσουμε ακόμα πιο υψηλά. Ο λόγος του συγκίνησε όλο το ακροατήριο, καθώς μίλησε από καρδιάς για τον άνθρωπο που τον χαρακτήρισε, απευθυνόμενος στα παιδιά «ως πηγή έμπνευσης όχι μόνον για εμάς τους μεγαλύτερους σε ηλικία αλλά ιδιαίτερα για εσάς τους νεότερους και νεότερες, διότι όντας αυτοδημιούργητος πέτυχε τόσα πολλά με πολύ μόχθο, πάθος και αγάπη».

Αμέσως μετά, η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων κ. Άσπα Χασιώτη μίλησε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς, τονίζοντας την ανάγκη να έχουμε εθνική υπερηφάνεια και ατομική ευθύνη στη ζωή μας και να φωτιζόμαστε από το παράδειγμα, του αείμνηστου Ευάγγελου Μαντουλίδη, για να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Τέλος, η Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων, κ. Αικατερίνη Μαντουλίδου, αναφέρθηκε στον αείμνηστο Ευάγγελο Μαντουλίδη και, πιο συγκεκριμένα, παρουσίασε τη ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού δασκάλου και οραματιστή.

Η γιορτή πλαισιώθηκε από αφηγήσεις των μαθητών της Α΄ Λυκείου, Α. Βρεττού, Α. Καϊμάκη και Α. Καπλάνη καθώς και από τη χορευτική ομάδα Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Γκιούνα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν μια σειρά χορών από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και τη Θράκη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου, οι διευθυντές και οι καθηγητές καθώς και γονείς.

Συλλογή φωτογραφιών«Θέλει αρετή και τόλμη
η ελευθερία»