Συμμετοχή στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2023

Ο μαθητής Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (Γ΄ Λυκείου) θα στελεχώσει την πενταμελή Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα Φυσικής και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 53η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής, η οποία φέτος θα διεξαχθεί στο Τόκιο της Ιαπωνίας στο διάστημα από τις 10 έως τις 17 Ιουλίου 2023, με τη συμμετοχή περίπου 400 μαθητών από 80 χώρες.

Το δικαίωμα συμμετοχής στην Ολυμπιάδα προέκυψε, επειδή ο μαθητής ήταν στους πρωτεύσαντες στη Β’ Φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής Γ΄ Λυκείου «Αριστοτέλης», η οποία διεξήχθη στις 22 Απριλίου στους χώρους του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο μαθητής με τους υπόλοιπους μαθητές της αποστολής μετά το πέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα παρακολουθήσει εντατικά μαθήματα προετοιμασίας διάρκειας περίπου ενός δεκαημέρου σε θεωρητικά και πειραματικά θέματα με τη βοήθεια καθηγητών και συνεργατών του ΕΚΠΑ ή/και μελών της ΕΕΦΕΕ και στη συνέχεια θα μεταβούν στο Τόκιο.

Συγχαίρουμε θερμά τον μαθητή για την εξαιρετική διάκρισή του και του ευχόμαστε ολόψυχα επιτυχία στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής!

Πηγή