Συμμετοχή των Εκπαιδευτηρίων στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας

Το Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ εκδήλωση για τον εορτασμὸ της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO.

Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Ελληνικὴ Γλώσσα και Φιλοσοφία» και τη μοναδικότητα της Ελληνικής Γλώσσας παρουσίασαν μαθητὲς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί φορείς και καλλιτέχνες.

Μία ομάδα μαθητών και μαθητριών της Α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη παρουσίασαν εργασία με θέμα τη ρήση του Αντισθένη: «Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις».

Οι μαθητές Σ. Βασιλοπούλου, Έ. Γιαβή, Α. Ζερβουδάκη, Κ. Καραπάντσιου, Α. Ναούμ, Μ. - Ε. Σκανδύλα, Α. Ταυρίδου, Μ. Τσαταλμπάσογλου με την εργασία τους πραγματεύτηκαν τη σημασία των λέξεων μέσα από την ετυμολογία τους. Αυτό αποτελεί την αρχή της σοφίας και της φιλοσοφίας του πολιτισμού μας, αφού στη γλώσσα μας υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία ανάμεσα στη λέξη και το εννοιολογικό της περιεχόμενο.