Τα πρωτάκια υποδέχονται στα Εκπαιδευτήρια τη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη «Στο πικεφί»

Τα πρωτάκια υποδέχονται στα Εκπαιδευτήρια τη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη «Στο πικεφί»

Τα πρωτάκια υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τη συγγραφέα του βιβλίου «Στο Πικεφί» (εκδ. Πατάκη), Μαρία Παπαγιάννη, το οποίο διάβασαν και ανέλυσαν στο πλαίσιο του λογοτεχνικού προγράμματος «Bιβλιοπαρέες».

Το θέμα του βιβλίου είναι αγαπητό και οικείο στα παιδιά, καθώς αφορά το φανταστικό παιχνίδι, την αδελφική αγάπη και την ελευθερία. Δυο αδέρφια μετατρέπουν το δωμάτιό τους σε θάλασσα και μαζί καβαλάνε τα κύματα, για να περάσουν στην απέναντι ακτή. Είναι δυο αδέρφια, δυο παιδιά, που μέσα στο παιχνίδι τους χωράνε τον κόσμο όλο. Με πλοηγό τη φαντασία τους χρησιμοποιούν αντικείμενα, για να φτιάξουν τη βάρκα τους, με την οποία ταξιδεύουν στη γη της ελευθερίας, στο Πικεφί. Στο τέλος, βάζουν στο παιχνίδι τους και τη μαμά, η οποία με χαρά το υποστηρίζει.

Τα πρωτάκια, αφού πρώτα διάβασαν το βιβλίο, στη συνέχεια υλοποίησαν σχετικές δράσεις μέσα και έξω από την τάξη, έπαιξαν θεατρικό παιχνίδι, ζωγράφισαν τους ήρωες του βιβλίου και τους τοποθέτησαν σε χάρτινα καραβάκια origami που τα ίδια κατασκεύασαν, τραγούδησαν και  δραματοποίησαν σκηνές από το βιβλίο.

Τέλος, συνάντησαν τη συγγραφέα, Μαρία Παπαγιάννη, η οποία αφηγήθηκε την ιστορία της «Πες, πες, πασχαλίτσα». Στο τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας  χάρισε στα παιδιά μια πασχαλίτσα, συζήτησε μαζί τους και υπέγραψε τα βιβλία τους.