Θερινό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο Ipswich, Μ. Βρετανία & στο Παρίσι, Γαλλία

To καλοκαίρι 2014 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ipswich, στην Αγγλία και στο Παρίσι, στη Γαλλία από 10/07 - 22/07/2014. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου παρακολούθησαν μαθήματα και πήραν μέρος σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στο University Campus Suffolk, στο Ιpswich, πολύ κοντά στη φημισμένη πανεπιστημιούπολη του Cambridge, την οποία επισκέφθηκαν ενώ επιπλέον περιηγήθηκαν και στο King's College.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ημερήσιες εκδρομές στο Λονδίνο - όπου οι μαθητές έκαναν κρουαζιέρα στον Τάμεση, ξεναγήθηκαν σε αξιοθέατα και μουσεία (Trafalgar Square, Picadilly Square, Covent Garden, British Museum) και παρακολούθησαν τη μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση, Charlie and the Chocolate Factory, στο Royal Theater Drury Lane.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι μαθητές συνδύασαν μαθήματα και ψυχαγωγία με την επίσκεψή τους σε δύο χώρες της Ευρώπης και τις δύο φημισμένες πρωτεύουσές τους Λονδίνο και Παρίσι! Έτσι, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στο πανεπιστήμιο και το Λονδίνο, οι μαθητές ταξίδεψαν με το τρένο Eurostar, που αφού διέσχισε την υποθαλάσσια σήραγγα της Μάγχης, τους οδήγησε στην πόλη του φωτός, το Παρίσι. Εκεί, αφού περιηγήθηκαν με λεωφορείο και επίσημη ξεναγό σε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα του Παρισιού, επισκέφτηκαν το μουσείο του Λούβρου, την Παναγία των Παρισίων, τον πύργο του Άιφελ, έκαναν κρουαζιέρα στο Σηκουάνα και βόλτα στα Ηλύσια Πεδία, κλείνοντας με γεύμα στο μοντέρνο "Hard Rock Cafe"! Το αξέχαστο αυτό ταξίδι δε θα μπορούσε να κλείσει διαφορετικά παρά μόνο με την επίσκεψή τους στον παραμυθένιο κόσμο της Disneyland Paris.

Με αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον αγγλικό και γαλλικό πολιτισμό, ενημερώθηκαν για την τριτοβάθμια εκπαίδευση των δύο χωρών και συνειδητοποίησαν ως Ευρωπαίοι πολίτες τη χρησιμότητα της γνώσης ξένων γλωσσών.