Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar

Με τη συμμετοχή πλήθους μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, αποφοίτων και φίλων των Εκπαιδευτηρίων, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα και με διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Bazaar των Εκπαιδευτηρίων και του Μορφωτικού και Αθλητικού Συλλόγου Ευάγγελος Μαντουλίδης.

Στη γιορτή αγάπης και αλληλεγγύης οι μικροί και μεγάλοι φίλοι τραγούδησαν τα κάλαντα, άκουσαν χριστουγεννιάτικες ιστορίες, παρακολούθησαν παρουσιάσεις χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, συμμετείχαν σε κατασκευές, έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, είδαν χριστουγεννιάτικα θεατρικά δρώμενα, μοιράστηκαν το πνεύμα των Χριστουγέννων και υποδέχτηκαν τις γιορτές με «τρίγωνα και ευχές, αγάπη και λιχουδιές».

Στη μεγάλη γιορτή παραβρέθηκε και ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος που με δύο εκδηλώσεις για τους μικρότερους και μεγαλύτερους μαθητές ενθουσίασε το κοινό και όλοι μαζί ευχήθηκαν να έχουμε «κάθε μέρα Χριστούγεννα».

Με τα έσοδα από τη φιλανθρωπική αγορά τα Εκπαιδευτήρια και ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος ενισχύουν σωματεία, συλλόγους και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Συγκεκριμένα:

  • Ενισχύουν
    το Φιλοζωικό Σωματείο «Η ΑΓΑΠΗ», με το πρωτότυπο ημερολόγιο του 2016 των μικρών μαθητών του Παιδικού Σταθμού - Νηπιαγωγείου που φωτογραφήθηκαν με τα αγαπημένα τους ζωάκια.
  • Συνδράμουν τους Συλλόγους με πώληση καρτών:
    το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου και
    το Χαμόγελο του Παιδιού.
  • Στηρίζουν:
    το ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ (Κωνσταντινούπολης),
    την ΑΜΥΜΩΝΗ (Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες),
    τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Σύνδρομο Down,
    τη ΜΕΛΙΣΣΑ (Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης),
    τις Φίλες της ΕΛΕΠΑΠ,
    τους Φίλους της ΜΕΡΙΜΝΑΣ,
    τους ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ (Ομάδα παιδιών με ξεχωριστές ικανότητες),
    την ΑΡΣΙΣ (Κοινωνική Οργάνωση Ενίσχυσης Νέων),
    την ΑΡΓΩ (Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων - ΠΕΘΕΑ),
    το Make a Wish (Οργανισμός που πραγματοποιεί ευχές παιδιών 3 - 18 ετών, που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες),
    την ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ (Φίλοι Κοινωνικής Ιατρικής και Παιδιατρικής - Παράρτημα Θεσσαλονίκης),
    τις ΘΕΡΜΑΪΔΕΣ (Πανελλαδική Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών - Παράρτημα Θεσσαλονίκης.