Επίκαιρος Λόγος: Πρόγραμμα Προσανατολισμού Καριέρας «LEARNING BUSINESS»

Στo πλαίσιο του Επίκαιρου Λόγου και του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017, στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης των μαθητών της Α΄ και Β’ τάξης Λυκείου, προκειμένου να πληροφορηθούν από διακεκριμένους επιχειρηματίες και από κορυφαία στελέχη της αγοράς, τους τρόπους, τις μεθόδους εύρεσης εργασίας, σύνταξης βιογραφικού και επιλογής καριέρας.

Πρόκειται για πρόγραμμα εγκεκριμένο από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το οποίο εντάσσεται στο project της «Επιχειρηματικότητας». Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Π. Σκαρλάτος, CEO της εταιρείας   «Οικονομοτεχνική» και ο δημοσιογράφος - αρχισυντάκτης κ. Δ. Μαρκόπουλος. Την παρουσίαση συντόνιζε η κ. Δ. Μαγκανάρη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν βίντεο, στα οποία οι ειδικοί θα ανέλυσαν έννοιες της επιχειρηματικότητας, όπως αυτή του marketing, αναφέρθηκαν στα κριτήρια βάσει των οποίων επέλεξαν την καριέρα τους και παρουσίασαν τους κλάδους με τη μεγαλύτερη κινητικότητα στην απασχόληση. Παράλληλα οι μαθητές  είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν ερωτήσεις και να καταθέσουν τις απορίες τους στους ειδικούς.