Ενημέρωση του Κέντρου Ζωής για τον AIDS

Την Τρίτη και την Τετάρτη, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2017, στη Βιβλιοθήκη των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, πραγματοποιήθηκε ομιλία για τους μαθητές  της Α΄, Β’ τάξης Λυκείου από το επιστημονικό προσωπικό του «Κέντρου Ζωής» με θέμα «Πρόληψη της λοίμωξης HIV σε μαθητές Λυκείου».

Η ενημερωτική ομιλία περιλάμβανε διαδραστική παρουσίαση (προβολή διαφανειών), διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και συζήτηση με τους μαθητές σχετικά με συγκεκριμένους άξονες και ερωτήματα, όπως τι είναι ο HIV και το AIDS, ποιες θεραπευτικές δυνατότητες είναι διαθέσιμες στις μέρες μας, πώς μπορεί και πώς δεν μπορεί να μεταδοθεί ο HIV και ποιοι είναι οι κυριότεροι τρόποι προφύλαξης.

Το Κέντρο Ζωής, με οδηγό την 26ετή του εμπειρία και τις ηθικές αρχές που έχει καλλιεργήσει όλα αυτά χρόνια, αξιοποιώντας τη βαθιά κατάρτιση των στελεχών του και την άριστη συνεργασία του με σχετικούς φορείς, διαμόρφωσε τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε από τη μία να παράσχει πλήρη ενημέρωση και, από την άλλη, να καταστήσει τη γνώση μέσο προστασίας και εξάλειψης του στίγματος απέναντι στους ανθρώπους που ζουν με HIV ή και AIDS.