Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, πιστά στο ραντεβού τους με την ελληνική παράδοση, διοργάνωσαν το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, στις 14 Φεβρουαρίου 2018, στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων.

Οι μαθητές των τάξεων Γ’, Δ’ και Ε’ του Δημοτικού Σχολείου παρουσίασαν στους περήφανους γονείς τους, παραδοσιακούς χορούς από τον Πόντο, τη Θράκη, τη  Μακεδονία και την Ήπειρο.

Οι μαθητές των ομίλων Παραδοσιακών Χορών του Δημοτικού Σχολείου απέδειξαν ότι η ελληνική παράδοση έχει άξιους συνεχιστές, ενώ ο αντίστοιχος όμιλος των μαθητών του Λυκείου ξεσήκωσε το κοινό με τη ζωντάνια και τον δυναμισμό του στους νησιώτικους χορούς.

Την αδιάρρηκτη  αλυσίδα μεταξύ των γενιών που πέρασαν από τα θρανία των Εκπαιδευτηρίων μας, ολοκλήρωσε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Αποφοίτων των Εκπαιδευτηρίων, που μπροστά στα μάτια των μικρών παιδιών απέδειξαν, όχι μόνο την ιστορική συνέχεια της εκμάθησης των παραδοσιακών χορών, αλλά και τη σύνδεση των αποφοίτων μας με τις δραστηριότητες των Εκπαιδευτηρίων.

Ο ρυθμός και η ζωντάνια της εκδήλωσης κορυφώθηκαν με την είσοδο όλων των συμμετεχόντων στην κεντρική σκηνή, όπου μικρά παιδιά, έφηβοι και ενήλικες, πρώην και νυν μαθητές των Εκπαιδευτηρίων χόρεψαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, κλείνοντας με τον πιο ταιριαστό τρόπο αυτή την τόσο ωραία εκδήλωση!

Φωτογραφίες από την εκδήλωση