Ημέρα Γνωριμίας με την Α΄ Δημοτικού

Otan_Pao_A_Dim

Την Τετάρτη, 18 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων η Ημέρα Γνωριμίας με την Α΄ Δημοτικού. Στη συνάντηση οι γονείς των Νηπίων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία των παιδιών τους από τη Νηπιαγωγό του τμήματός τους.

Για το πρόγραμμα σπουδών της τάξης μίλησε η κ. Μαρία Παπαδοπούλου, υπεύθυνη της Α΄ Δημοτικού παρουσιάζοντας τα πρωτοποριακά προγράμματα και τις μεθόδους διδασκαλίας, τον τρόπο προσέγγισης των μαθητών και τους κυριότερους άξονες πάνω στους οποίους είναι δομημένο  το πρόγραμμα.

Για την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό μίλησε ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, Σχολικός Σύμβουλος με θέμα: «Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό» και η κ. Μυρτώ Μαρίνου, Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπεύτρια με θέμα «Πρώτη μέρα στα θρανία», δίνοντας στους γονείς χρήσιμες συμβουλές, με στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά τους στην ομαλή τους μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο «Μεγάλο σχολείο».

Τέλος, η κ. Άσπα Χασιώτη, Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, μοιράστηκε με τους γονείς προβληματισμούς για το μέλλον της εκπαίδευσης και παρουσίασε τις επιτυχίες του σχολείου μας.