14 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο ΝΟΗΣΙΣ

Synedrio_Pliroforikis_Noesis

14 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη συμμετείχαν στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, που έλαβε χώρα στο Πλανητάριο ΝΟΗΣΙΣ, την Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018.

Παρουσίασαν τρεις εργασίες που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στα μαθήματα της Πληροφορικής και Τεχνολογίας. Τα θέματα των εργασιών αφορούσαν την κατασκευή και τον προγραμματισμό παιχνιδιών καθώς και τη μελέτη περίπτωσης για τα κρυπτονομίσματα (BitCoins). Πιο αναλυτικά τα θέματα ήταν τα εξής:

  • Κατασκευή Δωματίου Απόδρασης (Escape Room) με το Scratch
  • Escape: Time Is Passing By
  • Στοιχηματίζοντας σε Bitcoins

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, επίσης, παρακολούθησαν βιωματικές δράσεις προγραμματισμού και ρομποτικής, παρουσίασαν τις εργασίες τους στην κεντρική σκηνή και στην GameLand και έδωσαν και ραδιοφωνική συνέντευξη για τη συμμετοχή τους στο συνέδριο και την κατασκευή των εργασιών τους.

Οι μαθητές που παρακολούθησαν το συνέδριο ήταν:
Α. Τσιορβάς, Ρ.  Τσιορβάς, Σ. Παπαθανασίου, Α. Παπαδόπουλος, Α. Καραφυλλιάς, Α. Ταμπουρής, Π.  Χατζηκαλλίας, Ν. Κληματσίδας , Ι. Παπαδημητρίου, Σ. Μάστορης, Ζ. - Μ. Καμοπούλου, Χ. Αλβανός, Μ. - Ε.  Παπαγιάννη, Κ.  Σταφυλίδης.

Φωτογραφίες από τo συνέδριο