«Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής - 1η Απριλίου 1955 - Κύπρος»

Ekdilosi_Mnimis_Timis_Kypros

Οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Ζ. Καμοπούλου (Α΄ Λυκείου) και Α. Κούρτη  (Β΄ Λυκείου) συμμετείχαν στην «Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής - 1η Απριλίου 1955 - Κύπρος», με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ: «Το κυπριακό πρόβλημα: διαδρομή, συνέπειες, προοπτικές».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018 στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ με μεγάλη επιτυχία και σ΄αυτήν οι μαθητές της Θεσσαλονίκης τιμούν τους ήρωες του Κυπριακού αγώνα 1955 - 59 για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την Ένωση με την Ελλάδα. Βασικός ομιλητής ήταν ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.  Πέτρος Δημητρίου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Κυπριακών Σωματείων Ελλάδας, την Κυπριακή Εστία Βόρειας Ελλάδας, την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, της Περιφερικής Δ/νσης Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκπ/σης Κεντρ. Μακεδονίας, τον Δήμο Νεάπολης - Συκεών και τον Δήμο Καλαμαριάς.