Η Α΄ Δημοτικού στην παρουσίαση του βιβλίου «Ονειροπαγίδα»

παρουσίαση του βιβλίου «Ονειροπαγίδα»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων αποδέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση να πάρουν μέρος στην παρουσίαση του βιβλίου της Νίνας Ζαφειρίου «Ονειροπαγίδα» (εκδ. Βάρφη), το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου  2019 στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη συγγραφέα και να τη βοηθήσουν στην αφήγηση του παραμυθιού της, που διαδραματίζεται σε μια χώρα μακρινή με ήρωες δύο φυλές Ινδιάνων. Οι μικροί μαθητές ανέλαβαν τον ρόλο των Ινδιάνων και παρουσίασαν με κέφι μια μικρή δραματοποίηση της ιστορίας, δείχνοντας πώς μια κλεμμένη ονειροπαγίδα μπορεί να φέρει την ειρήνη ανάμεσα σε δύο φυλές Ινδιάνων.

Πήραν από το χέρι τους ήρωες του βιβλίου, το Γελαστό Λουλούδι και το Λυπημένο Δεντράκι, και πλημμύρισαν από  πολλά συναισθήματα, όπως θυμό, οργή, φόβο, λύπη, χαρά και αγάπη. Το Γελαστό Λουλούδι, ξεπερνώντας  τους φόβους που αρχικά είχε και με τη βοήθεια της μπλιάξ-πιφ-πιφ Βρωμερής Κάλτσας, κατάφερε να διδάξει  την αγάπη στο Λυπημένο Δεντράκι. Ήρθε, επιτέλους, και η βροχή στο ινδιάνικο χωριό, αφού όλοι μαζί  χόρεψαν τον χορό της.

Τα παιδιά ταξίδεψαν νοερά  σε αυτή τη μακρινή χώρα και έμαθαν ότι το να μοιράζεσαι με τους άλλους είναι πραγματική αγάπη!