Μια ημερίδα με «Success Stories» Οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθαίνουν το σύγχρονο εργασιακό τοπίο

Ο κ. Στρατής Παττακός, Καρδιοχειρουργός, Διευθυντής Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Υγεία, η κ. Δήμητρα Τσιώρα - Παπαϊωάννου, Αρχιτέκτων μηχανικός, Διευθύντρια Σύνταξης και Παραγωγής του Τεχνικού Περιοδικού ΚΤΙΡΙΟ και ο κ. Δημήτρης Λακασάς, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Olympia Electronics AE, μίλησαν σε μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη για τις σύγχρονες επιστημονικές, τεχνολογικές και επαγγελματικές απαιτήσεις  του κλάδου τους και εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους η προσωπική τoυς διαδρομή αποτελεί ένα «success story».

Η συζήτηση έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, στο πλαίσιο ημερίδας με «SUCCESS STORIES» και με στόχο  να γνωρίσουν οι μαθητές τον κοινωνικό ρόλο του επιστήμονα, τον κόσμο των επιχειρήσεων και τη σύνδεση της αγοράς εργασίας με τη γνώση, το σχολείο και το πανεπιστήμιο.

Πήραν μέρος, με ερωτήσεις και παρεμβάσεις τους, μαθητές και μαθήτριες  της Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ και Β΄  Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Βιωματικού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Τη συζήτηση συντόνισε  ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπλιάτκας.

Τα προγράμματα βιωματικού σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού των Εκπαιδευτηρίων παρουσίασε η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη κ.  Άσπα Χασιώτη, ενώ χαιρετισμό  απηύθυνε  η Πρόεδρος κ. Αικατερίνη Μαντουλίδου.

Μέσα από τη συζήτηση με διακεκριμένους επιστήμονες και επιχειρηματίες, σ’ αυτές τις ημερίδες οι μαθητές και οι μαθήτριες διαμορφώνουν μια δική τους, ολοκληρωμένη εικόνα για το σύγχρονο τοπίο του πανεπιστημίου, του «επιχειρείν»,  καθώς και του ενδεδειγμένου επαγγελματικού τους προσανατολισμού, όπως αυτός εφαρμόζεται στα Εκπαιδευτήρια (Προγράμματα Επιχειρηματικότητας, 100mentors, Τριήμερο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εικονική Επιχείρηση).