Ημέρα Γνωριμίας των Νηπίων με την Α΄ Δημοτικού

Οι κυρίες Άσπα Χασιώτη, Ελευθερία Τουτουτζή και Μαρία Παπαδοπούλου, μαζί με τον κύριο Αλέξανδρο Κόπτση, μιλούν στους μικρούς μαθητές
Τη Δευτέρα, 1 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων Ημέρα Γνωριμίας με την Α΄ Δημοτικού με τίτλο: «Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό χωρίς άγχος και ερωτηματικά». Στη συνάντηση οι γονείς των Νηπίων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τη Νηπιαγωγό του τμήματός τους για την πορεία των παιδιών τους.
Για το πρόγραμμα σπουδών της Α’ τάξης μίλησε η κ. Μαρία Παπαδοπούλου, Υποδιευθύντρια του Δημοτικού σχολείου και υπεύθυνη της Α΄ Δημοτικού, παρουσιάζοντας τα πρωτοποριακά προγράμματα, τις μεθόδους διδασκαλίας, τον τρόπο προσέγγισης των μαθητών και τους κυριότερους άξονες πάνω στους οποίους είναι δομημένο το πρόγραμμα.
Για την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό μίλησε ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα: «Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό» και η κ. Μυρτώ Μαρίνου, Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπεύτρια με θέμα «Πρώτη μέρα στα θρανία», δίνοντας στους γονείς χρήσιμες συμβουλές, με στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά τους στην ομαλή τους μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο «Μεγάλο σχολείο».
Τέλος, η κ. Άσπα Χασιώτη, Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, μοιράστηκε με τους γονείς προβληματισμούς για το μέλλον της εκπαίδευσης και παρουσίασε τις επιτυχίες του σχολείου μας.