Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων - 89η Διεθνής Σύνοδος, Ερεβάν 2019

Η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ζ. - Μ. Καμοπούλου χαμογελαστή σηκώνει στον αέρα την κίτρινη κάρτα, περιτριγυρισμένη από άλλους συμμετέχοντες

Η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ζ. - Μ. Καμοπούλου πήρε μέρος στην 89η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στο Ερεβάν της Αρμενίας, στην οποία συμμετείχαν περίπου 350 μαθητές από 40 διαφορετικές χώρες και πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 17 Μαρτίου. Η μαθήτρια συμμετείχε στη Σύνοδο, αφού επιλέχθηκε μέσω της 38ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής στη Θεσσαλονίκη, τον Δεκέμβριο του 2018.

Οι νέοι που συμμετείχαν στη σύνοδο κλήθηκαν να συζητήσουν και να βρουν λύση σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τις ευρωπαϊκές χώρες και τη διεθνή κοινότητα, μεταξύ των οποίων η ρύθμιση της οικονομίας διαμοιρασμού (sharing economy), ο περιορισμός των ψευδών ειδήσεων και της πολιτικής προπαγάνδας, η ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας και η πορεία προς την αειφόρο ανάπτυξη.

Παρά τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα της συνόδου, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πολιτιστική αλληλεπίδραση των χωρών μέσω δραστηριοτήτων, όπως το EuroConcert και το EuroVillage, στις οποίες οι μαθητές παρουσίασαν καλλιτεχνικά δρώμενα και παραδοσιακά εδέσματα της πατρίδας τους αντίστοιχα.

Με την πολιτιστική βραδιά της Αρμενίας και την επίσκεψη στο Μουσείο Ιστορίας και το Μουσείο Ολοκαυτώματος είχαν, ακόμα, την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος τη χώρα και το Ερεβάν, μία από τις παλαιότερες και συνεχώς κατοικημένες πόλεις του κόσμου, που έχει κλείσει 2.800 χρόνια από την ίδρυσή της.