Συμμετοχή μαθήτριας στη «Βουλή των Εφήβων»

Οι μαθήτριες των εκπαιδευτηρίων γραβάνη και κιμπουροπούλου χαμουγελούν με πράσσινο φόντο και δένδρα πίσω τους

Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Α. Γραβάνη (Β΄ Λυκείου), στο πλαίσιο του προγράμματος «Βουλή των Εφήβων - Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή», ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και από φέτος αποσκοπεί στην καλλιέργεια της ιδιότητας του ενεργού πολίτη στην πράξη και στην ομαδοσυνεργατική, βιωματική, ερευνητική και ολιστική προσέγγιση, θα εκπροσωπήσει το σχολείο μας ως τακτικό μέλος στις εργασίες της ΚΔ΄ Συνόδου, που θα πραγματοποιηθούν στη Βουλή των Ελλήνων από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019.

Η μαθήτρια αναδείχθηκε πρώτη στην ψηφοφορία και επελέγη από την Ομάδα Συμμετοχικής Δράσης, στην οποία μετείχαν και εργάστηκαν οκτώ συνολικά μαθητές και μαθήτριες της Β´ Λυκείου καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Επίσης, η μαθήτρια Ε. Κιμπουροπούλου (Β΄ Λυκείου) εξελέγη αναπληρωματικό μέλος κατακτώντας τη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία.