Ημέρα Γνωριμίας - Ενημέρωση για προγράμματα σπουδών

Λίγες μέρες μετά την έναρξη της χρονιάς, οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα σπουδών στη Ημέρα Γνωριμίας

Λίγες μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα σπουδών κάθε τάξης, καθώς και για τα εκπονούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα. Τη Δευτέρα, 16 και 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων η Ημέρα Γνωριμίας, στη διάρκεια της οποίας οι γονείς πληροφορήθηκαν από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τις απαιτήσεις και την πορεία των μαθημάτων κάθε τάξης.

Τα πρωτοποριακά και καινοτόμα προγράμματα των Εκπαιδευτηρίων ανά τάξη, οι μέθοδοι διδασκαλίας, ο τρόπος προσέγγισης των μαθητών και οι κυριότεροι άξονες πάνω στους οποίους είναι δομημένο το πρόγραμμα κάθε τάξης ήταν τα βασικά σημεία που τονίστηκαν με έμφαση στη συγκεκριμένη συνάντηση.

Στην εκδήλωση προλόγισε η κ. Χασιώτη, Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων, η οποία έκανε αναφορά στον ρόλο του σχολείου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, καλωσόρισε παλιούς και νέους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων και ευχήθηκε από καρδιάς μια δημιουργική χρονιά σε όλους, γεμάτη όνειρα και επιτυχίες.

Οι διευθυντές του Δημοτικού Σχολείου, αφού καλωσόρισαν με τη σειρά τους τους παρευρισκόμενους γονείς, ευχήθηκαν εγκάρδια να υπάρχει αγαστή συνεργασία μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους , μιας και, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, αυτή αποτελεί τη βάση για το «χτίσιμο» μιας δημιουργικής και εποικοδομητικής χρονιάς με απώτερο στόχο την ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών.

Ιδιαίτερα η κ. Μ. Παπαδοπούλου, Υποδιευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου και υπεύθυνη των νέων τεχνολογιών, εστίασε την προσοχή της στην καθημερινή χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας στο πρόγραμμα κάθε τάξης και στην ενσωμάτωση αυτής στο πρόγραμμα σπουδών του Δημοτικού Σχολείου. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στο πρόγραμμα «Εκπαιδευτική Τεχνολογία 1: 1», που αποτελεί για τις μεγαλύτερες τάξεις βασικό μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και που καθιστά την τεχνολογία απαραίτητο εργαλείο για τους μαθητές, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στη μάθηση.