Ντόκτορ Γουάϊ? Και οι υπερδυνάμεις της επιστήμης

Ντόκτορ Γουάϊ

Ντόκτορ Γουάϊ? Και οι υπερδυνάμεις της επιστήμης

Οι μαθητές της Α’ τάξης συμμετείχαν στο διαδραστικό πρόγραμμα «Χτίζοντας με χημικά μόρια». Μέσα από παιχνίδια και πειράματα, οι μικροί μαθητές ως σύγχρονοι μικροί εξερευνητές περιηγήθηκαν στον θαυμαστό κόσμο της επιστήμης. Ξεναγός τους ήταν ένας μυστηριώδης ντόκτορ, ο «Ντόκτορ Γουάϊ».

Ακολούθησαν τον Ντόκτορ Γουάϊ σε ένα κυνήγι θησαυρού. Λάφυρά τους έγιναν τα χημικά μόρια, οι χημικές ενώσεις, τα στερεά, τα υγρά και τα αέρια σώματα. Με ένα διασκεδαστικό και ευφάνταστο επιτραπέζιο παιχνίδι γνώρισαν τα χημικά μόρια, έμαθαν για τα μείγματα και τις διαφορετικές καταστάσεις της ύλης. Το μαγικό αυτό ταξίδι στον χώρο των επιστημών έμεινε αξέχαστο στους μικρούς μας «επιστήμονες»!

Η επιστήμη γεννήθηκε από την ανάγκη του ανθρώπου να βρίσκει απαντήσεις στις απορίες του και εξελίσσεται διαρκώς μέσα από τα ατέρμονα ερωτήματά του. Η περιέργεια άλλωστε αποτελεί βασικό ένστικτο του ανθρώπου και η επιστήμη είναι στην πραγματικότητα η διαχρονική και ακόρεστη προσπάθεια που καταβάλλει ο άνθρωπος, ώστε να βρίσκει ικανοποιητικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ερωτήματά του. Αυτή είναι και η βάση πάνω στην οποία έχει αναπτυχθεί το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ντόκτορ Γουάϊ? Και οι υπερδυνάμεις της επιστήμης».

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία του ομίλου ΤΙΤΑΝ με το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».