Χαρά, χαμόγελα, υγεία, κρύβονται μες στην ευτυχία!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας στις 20 Μαρτίου και στο πλαίσιο του προγράμματος «Αξίες Ζωής», τα τριτάκια με κύριο σύνθημα «Μην ψάχνεις την ευτυχία! Η ευτυχία είναι μέσα σου!» έκαναν προπόνηση στον θετικό τρόπο σκέψης.

Χαρά, χαμόγελα, υγεία, κρύβονται μες στην ευτυχία!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας στις 20 Μαρτίου και στο πλαίσιο του προγράμματος «Αξίες Ζωής», τα τριτάκια με κύριο σύνθημα «Μην ψάχνεις την ευτυχία! Η ευτυχία είναι μέσα σου!» έκαναν προπόνηση στον θετικό τρόπο σκέψης. Ανέπτυξαν τη φαντασία  και τη δημιουργική τους γραφή, ενώ μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, που στόχο είχαν να τους εμφυσήσουν θετικά συναισθήματα και σκέψεις, συνειδητοποίησαν ότι η ευτυχία κρύβεται τελικά στη σκέψη.

Η εισαγωγή μας στο πρόγραμμα έγινε με την ανάγνωση του βιβλίου «Πωλητής ευτυχίας» του Ντάβιντε Κάλι. Μέσα από συμβολισμούς και εξαιρετικές εικόνες τα παιδιά εξέφρασαν τις απόψεις τους σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου.

Κατόπιν τα παιδιά κλήθηκαν  να συμπληρώσουν το φύλλο εργασίας «Ευτυχία είναι…», όπου αποτύπωσαν στο χαρτί τις σκέψεις τους για τις στιγμές που τους κάνουν να πλημμυρίζουν με όμορφα συναισθήματα.

Έπειτα, παρουσίασαν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες, δημιουργώντας ψηφιδωτό για την ευτυχία με καθημερινά αντικείμενα δικής τους έμπνευσης.

Τέλος, αξιοποιώντας την τέχνη origami, τα παιδιά έφτιαξαν «αλατιέρες ευτυχίας», όπου έγραψαν συμβουλές και ιδέες για ευτυχισμένες στιγμές.

Φωτογραφίες