Ημερίδα Βιωματικού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων Βιωματικού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά ημερίδα με τίτλο «Success Stories», την Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021.

Ημερίδα Βιωματικού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων Βιωματικού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά ημερίδα με τίτλο «Success Stories», την Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021.

Την ημερίδα παρακολούθησαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ και Β΄ Λυκείου και συνομίλησαν με εκλεκτούς εκπροσώπους του επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, οι ομιλητές ήταν οι:

  • Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου
  • Βασίλης Λώλος, Συνιδρυτής και Τεχνικός Διευθυντής της εταιρείας Schoox
  • Νίκος Παπαπέτρου ’97, Γενικός Διευθυντής Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας της εταιρείας Mytilineos.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Χρήστος Μάτης.

Σκοπός της ημερίδας ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τον κόσμο των επιχειρήσεων μέσα από τη συζήτηση με διακεκριμένους επιστήμονες και επιχειρηματίες και να συνδέσουν την αγορά εργασίας με τη γνώση, το σχολείο και το πανεπιστήμιο.

Έτσι, οι μαθητές κατάφεραν να διαμορφώσουν μια δική τους ολοκληρωμένη εικόνα για το σύγχρονο τοπίο του πανεπιστημίου και του επιχειρείν καθώς και του ενδεδειγμένου επαγγελματικού τους προσανατολισμού, όπως αυτός εφαρμόζεται στα Εκπαιδευτήρια (Προγράμματα Επιχειρηματικότητας, 100mentors, Τριήμερο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εικονική Επιχείρηση).

Οι ομιλητές έδωσαν πολύτιμες συμβουλές στους μαθητές για τη μελλοντική επαγγελματική τους πορεία.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως στη 40χρονη πορεία του στον χώρο της υγείας η μεγαλύτερή του αμοιβή ήταν η αποτελεσματικότητα της θεραπείας που εφάρμοσε σε ασθενείς του και πως η προσφορά σε κάθε επάγγελμα - λειτούργημα δεν συνδέεται πάντα με τις υλικές αμοιβές αλλά με την αγάπη προς τον άνθρωπο, που καλλιεργείται μέσω της παιδείας.

Ο κ. Λώλος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην αμφίδρομη σχέση που πρέπει να έχει ο υπάλληλος με την εργοδοσία, για να προκύπτει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στην παραγωγική διαδικασία.

Τέλος, ο κ. Παπαπέτρου ξεκαθάρισε πως οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία είναι η αγάπη για το επάγγελμα που επέλεξε κάποιος, το θάρρος και το θράσος, στοιχεία που θα τον οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων του ως επαγγελματία και στην αίσθηση της ολοκλήρωσης μέσα από τη χαρά της δημιουργίας.