Πάμε σαν άλλοτε…

Ένα μοναδικό ταξίδι στο παρελθόν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Δημοτικού με τη διαδικτυακή τους επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας.

Πάμε σαν άλλοτε… 

Ένα μοναδικό ταξίδι στο παρελθόν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Δημοτικού με τη διαδικτυακή τους επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας. Λόγω των σύγχρονων επιδημιολογικών δεδομένων οι μαθητές ξεναγήθηκαν μέσα από τις ψηφιακές τους τάξεις σε αίθουσες του Μουσείου και ήρθαν σε επαφή με περισσότερο ή λιγότερο γνωστές πτυχές από το ελληνικό παρελθόν. 

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η πλάκα, το κονδύλι, η πένα και το μελάνι». Τα παιδιά επισκέφτηκαν διαδικτυακά μια τάξη από τα παλιά, ανακάλυψαν και γνώρισαν το παλιό σχολείο, τον δάσκαλο, τον μαθητή. Μέσα από εικόνες, βίντεο, βιωματικές δράσεις, παιχνίδια, σχολικά βιβλία και αντικείμενα μιας αλλοτινής σχολικής ζωής, έμαθαν τον τρόπο διδασκαλίας σαν τον παλιό εκείνο τον καιρό! 

Αντίστοιχα, οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού παρακολούθησαν τη θεματική ενότητα «Μύθοι του Αισώπου» και αντάλλαξαν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους γύρω από τις διαχρονικές αυτές ιστορίες. Στο πλαίσιο της περιήγησής τους τα παιδιά άκουσαν γνωστούς μύθους του μεγάλου παραμυθά, γνώρισαν τους κύριους πρωταγωνιστές τους, συζήτησαν για τα διδάγματα των ιστοριών και προβληματίστηκαν γύρω από τα επίκαιρα μηνύματά τους.

Μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια οι μαθητές μπόρεσαν να αντιληφθούν τον πλούτο της ελληνικής ιστορίας και παράδοσης και να εκτιμήσουν το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού.