Οι «ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ 112» μάς επιβραβεύουν!

Η χαρά όλων των μαθητών των τριών μικρών τάξεων του Δημοτικού Σχολείου ήταν απερίγραπτη στο άκουσμα της είδησης ότι κατέλαβαν πανελλαδικά τη 2η θέση για τη συμμετοχή τους στο πρωτότυπο πρόγραμμα «ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ 112»

Οι «ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ 112» μάς επιβραβεύουν!

Η χαρά όλων των μαθητών των τριών μικρών τάξεων του Δημοτικού Σχολείου ήταν απερίγραπτη στο άκουσμα της είδησης ότι κατέλαβαν πανελλαδικά τη 2η θέση για τη συμμετοχή τους στο πρωτότυπο πρόγραμμα «ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ 112», ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την υποστήριξη της πρωτοβουλίας Angels.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, οι μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού ενημερώθηκαν, με κατάλληλα σχεδιασμένο για την ηλικία τους τρόπο, γύρω από τα ύποπτα σημάδια που προειδοποιούν για εκδήλωση εγκεφαλικού επεισοδίου σε κάποιο πρόσωπο. Παρέα με τον Πέτρο, τον Χάρη και την Όλγα, τους ήρωες του προγράμματος, τα παιδιά κατάλαβαν ποιες πρέπει να είναι οι κινήσεις τους σε περίπτωση που χρειαστεί να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε κάποιον.

Παιδιά και εκπαιδευτικοί καθ’ όλη τη διάρκεια εκπόνησης του προγράμματος έπαιξαν ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης παιχνίδια, άκουσαν ιστορίες, τραγούδησαν μαζί με τους ήρωες, επιδόθηκαν σε ευφάνταστες χειροτεχνίες και το σπουδαιότερο, έμαθαν μέσα από το παιχνίδι ότι αξίζει πάντα να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για τα πρόσωπα που αγαπάμε πολύ, για τους ανθρώπους που μας χαρίζουν άνευ όρων την αγάπη, την καλοσύνη και τη βοήθειά τους. Μαζί με τους ήρωες όλοι μας πήραμε ένα μεγάλο μάθημαּ, ּּότι η ζωή είναι υπέροχη και πως όλοι μας αξίζει να την αντιμετωπίζουμε με αγωνιστική διάθεση.

Στο τέλος ήρθε η δικαίωση! Οι «ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ 112», εκτιμώντας τη συλλογική προσπάθεια των μαθητών μας, μας επιβράβευσαν, χαρίζοντάς μας εξοπλισμό από τη LEGO Εduc8 για ατελείωτες ώρες δημιουργικού παιχνιδιού.

Η κατάληψη της 2ης θέσης πανελλαδικά ήταν απλώς η αφορμή, προκειμένου να ξαναθυμηθούμε όλα όσα ζήσαμε στις διαδικτυακές μας τάξεις και για να επανεκτιμήσουμε τη σπουδαιότητα του προγράμματος. Στοχεύοντας συνεχώς ψηλά, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε ανανεωμένοι το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τη νέα σχολική χρονιά.

«ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ 112», σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

Καλό καλοκαίρι!!