Ημέρα γνωριμίας Α΄ Γυμνασίου

Ημέρα γνωριμίας Α΄ Γυμνασίου

Ημέρα γνωριμίας Α΄ Γυμνασίου

Λίγο πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Σπουδών της τάξης και τους Κανόνες Σχολικής Ζωής.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Α΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν διαδικτυακά την Ημέρα Γνωριμίας μέσω zoom λόγω των ιδιαίτερων επιδημιολογικών συνθηκών. Την εκδήλωση προλόγισε η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων, κ. Άσπα Χασιώτη, η οποία καλωσόρισε θερμά τους μαθητές στο νέο τους σχολείο, αναφέρθηκε διεξοδικά στα μέτρα που έχουν ληφθεί από τα Εκπαιδευτήρια για την προστασία από τον Covid 19, έκανε αναφορά στον ρόλο του σχολείου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και ευχήθηκε από καρδιάς μια δημιουργική χρονιά σε όλους, γεμάτη όνειρα και επιτυχίες.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου, κ. Φλωρεντία Μπαθρέλλου, παρουσίασε το Πρόγραμμα Σπουδών της τάξης και τους Κανόνες Σχολικής Ζωής, τις μεθόδους διδασκαλίας και, φυσικά, το πρόγραμμα Studies Abroad για την είσοδο των μαθητών στα ξένα πανεπιστήμια. Συγχρόνως, δόθηκαν από τους αντίστοιχους υπεύθυνους καθηγητές, κ. Θεόδωρο Ζερβουδάκη και κ. Παναγιώτη Βράνη πληροφορίες για το Πρόγραμμα Σπουδών και τον τρόπο οργάνωσης των Ελληνικών και των Μαθηματικών.

Στη συνέχεια, ο Υποδιευθυντής του Λυκείου, κ. Ιωάννης Νταουντάκης, αναφέρθηκε στα καινοτόμα προγράμματα που εφαρμόζονται στα Εκπαιδευτήρια, στη χρήση των νέων τεχνολογιών από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και, ιδιαίτερα, στο πρόγραμμα «Εκπαιδευτική Τεχνολογία 1:1», το οποίο καθιστά την τεχνολογία απαραίτητη δεξιότητα για την πρόοδο των μαθητών.

Η ενημέρωση έκλεισε με την ευχή για μια ήρεμη και εποικοδομητική χρονιά με έμφαση στη συνεργασία όλων, εκπαιδευτικών και μαθητών.