Webinar Προγραμματιστικής Σκέψης και Αλγοριθμικής Λογικής - 19/02/22

Webinar Προγραμματιστικής Σκέψης και Αλγοριθμικής Λογικής - 19/02/22

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τo Σάββατο 19 Φεβρουαρίου το Webinar Προγραμματιστικής Σκέψης και Αλγοριθμικής Λογικής, το οποίο ήταν αφιερωμένο στον Seymour Papert, δημιουργό της γλώσσας προγραμματισμού Logo, θεμελιωτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής και έναν από τους πρωτοπόρους της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Οι μαθητές γνώρισαν τη ζωή και το έργο του σπουδαίου αυτού επιστήμονα, ενώ μέσα από ένα ταξίδι γνώσης, οι μαθητές γνώρισαν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής και τον διαγωνισμό Ρομποτικής και Καινοτομίας FLL. Στόχος του προγράμματος ήταν οι μικροί μαθητές να μυηθούν αφενός στην αλγοριθμική λογική έχοντας την δυνατότητα να δουν βήμα - βήμα πώς μπορούν να προετοιμαστούν για να φτάσουν μέχρι το σημείο να συμμετέχουν με αξιώσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής και αφετέρου να γνωρίσουν πώς μπορούν να δημιουργηθούν ενδιαφέροντα projects Ρομποτικής και Καινοτομίας.

Στο τέλος, όλοι οι μαθητές έπαιξαν ένα κουίζ γνώσεων, όπου κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με τις γνώσεις που αποκόμισαν από το Webinar. Οι 3 πρώτοι νικητές έλαβαν το βιβλίο του Δρ. Χρήστου Μαλλιαράκη «Αλγοριθμιάδα» για την εκμάθηση του προγραμματισμού Η/Υ και την προετοιμασία μαθητών για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής. Τα βιβλία ήταν χορηγία της Ελληνοεκδοτικής.