Ημέρα Γνωριμίας Α΄ Δημοτικού

Ημέρα Γνωριμίας Α΄ Δημοτικού 2022 - 2023

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων για το Πρόγραμμα Σπουδών της τάξης και τους Κανόνες Σχολικής Ζωής. Στη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης η υποδιευθύντρια του Δημοτικού και υπεύθυνη της Α΄ Δημοτικού, κ. Μ. Παπαδοπούλου αναφέρθηκε διεξοδικά στον τρόπο οργάνωσης των μαθημάτων αλλά και στα εκπονούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα. Συγχρόνως, δόθηκαν πληροφορίες για το Πρόγραμμα Σπουδών και τον τρόπο οργάνωσης του μαθήματος των Αγγλικών από την καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, κ. Τζ. Νίκα.

Τα πρωτοποριακά και καινοτόμα προγράμματα των Εκπαιδευτηρίων στην Α΄ Δημοτικού, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, οι μέθοδοι διδασκαλίας και ο τρόπος προσέγγισης των μαθητών για την ομαλή μετάβασή τους από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, ήταν τα βασικά σημεία που τονίστηκαν με έμφαση στη συγκεκριμένη συνάντηση.

Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Α. Χασιώτη, Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων, η οποία έκανε αναφορά στον ρόλο του σχολείου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και στην ανάγκη για μια ομαλή και αβίαστη προσαρμογή των μικρών μαθητών στο νέο σχολικό τους περιβάλλον. Παράλληλα, η κ. Χασιώτη αναφέρθηκε διεξοδικά στην ανάγκη επανασχεδιασμού της σύγχρονης εκπαίδευσης και στον συνακόλουθο μετασχηματισμό της με γνώμονα τις ανάγκες των μαθητών και τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, ενώ ευχήθηκε από καρδιάς μια δημιουργική χρονιά σε όλους, γεμάτη όνειρα και επιτυχίες.

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου, κ. Χ. Μπόση, ευχήθηκε εγκάρδια να κυλήσει ήρεμα η φετινή σχολική χρονιά και να υπάρχει αγαστή συνεργασία με τους γονείς των μαθητών καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, μιας και, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, η αρμονική συνεργασία αποτελεί τη βάση για το «χτίσιμο» μιας δημιουργικής και εποικοδομητικής χρονιάς.