Ημέρα Γνωριμίας Δημοτικού

Ημέρα Γνωριμίας Δημοτικού 2022 - 2023

Λίγες μέρες μετά το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού, οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων για το Πρόγραμμα Σπουδών κάθε τάξης και τους Κανόνες Σχολικής Ζωής. Στη διάρκεια των ενημερωτικών συναντήσεων ο υπεύθυνος κάθε τάξης του Δημοτικού Σχολείου αναφέρθηκε αναλυτικά στον τρόπο οργάνωσης των μαθημάτων αλλά και στα εκπονούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα της τάξης του.

Τα πρωτοποριακά και καινοτόμα προγράμματα των Εκπαιδευτηρίων κάθε τάξης, οι μέθοδοι διδασκαλίας και ο τρόπος ενσωμάτωσης της σύγχρονης τεχνολογίας στο Δημοτικό Σχολείο, με έμφαση στη συστηματική χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών από τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων στο πλαίσιο της 1:1 διδασκαλίας, ήταν τα βασικά σημεία που τονίστηκαν στις συγκεκριμένες συναντήσεις.

Στις συναντήσεις προλόγισε η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου, κ. Χ. Μπόση, η οποία ευχήθηκε εγκάρδια να κυλήσει ήρεμα η φετινή σχολική χρονιά και να υπάρχει αγαστή συνεργασία με τους γονείς των μαθητών καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, μιας και, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, η αρμονική συνεργασία αποτελεί τη βάση για το «χτίσιμο» μιας δημιουργικής και εποικοδομητικής χρονιάς.