Ενημέρωση για τον Διαγωνισμό IYNT (International Young Naturalist Tournament)

Ενημέρωση για τον Διαγωνισμό IYNT (International Young Naturalist Tournament)

Την Παρασκευή, στις 30/9/2022, στο Θέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τον Διαγωνισμό IYNT (International Young Naturalist Tournament). Η ενημέρωση απευθυνόταν στα παιδιά που φέτος φοιτούν στην Α' Λυκείου.

Ο IYNT (International Young Naturalist Tournament) είναι ένας ιδιαίτερος διαγωνισμός, ο οποίος βασίζεται στις θετικές επιστήμες και το αγγλικό debate. Οι συμμετέχουσες ομάδες καλούνται να μελετήσουν 17 προβλήματα φυσικής, χημείας και βιολογίας και, έπειτα από πολλούς μήνες προετοιμασίας, να τα υποστηρίξουν με επιχειρήματα απέναντι στις άλλες ομάδες.

Οι έξι μαθητές της Β΄ Λυκείου του σχολείου μας (Ε. Αρτοποιός, Γ. Βλαχονάσιος, Θ. Παπαβραμίδης, Φ. Παυλίδου, Ν. Σερίφοβιτς και Α. Χουσιάδα), που κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο μέρος του διαγωνισμού φέτος και χάλκινο μετάλλιο στον Διεθνή IYNT, που πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας, ενημέρωσαν τους μαθητές της Α' Λυκείου για τη λειτουργία του διαγωνισμού. Καλεσμένος στην παρουσίαση ήταν και ο κ. Απόστολος Μιχαλούδης, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Διεθνή Διαγωνισμό.

Εκτός από τους κανόνες, οι μαθητές μετέφεραν και τη δική τους εμπειρία, με στόχο να κινητοποιήσουν τους νεότερους μαθητές μας να συμμετέχουν και αυτοί με τη σειρά τους. Με την καθοδήγηση των καθηγητών και της περσινής μας ομάδας μαθητών, τα παιδιά που εκδήλωσαν ενδιαφέρον έχουν ήδη κάνει τα πρώτα τους βήματα προετοιμασίας για τον διαγωνισμό του 2023.