Ο Ζήκος, ο Λύκος στη Β’ Δημοτικού

«Ο Ζήκος, ο Λύκος» του συγγραφέα Μιχάλη Καζάζη στις τάξεις της Β΄ Δημοτικού.

Ο Ζήκος, ο Λύκος στη Β’ Δημοτικού

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β’ Δημοτικού, καθώς υποδέχθηκαν στις τάξεις τους τον Ζήκο, τον Λύκο και τον δημιουργό του, τον συγγραφέα Μιχάλη Καζάζη.

Με έναν πρωτότυπο, παραστατικό και πέρα για πέρα βιωματικό τρόπο ο συγγραφέας Μιχάλης Καζάζης προσπάθησε να μυήσει τα παιδιά σε έννοιες δύσκολες και αφηρημένες, όπως την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τη συλλογικότητα. Ενσαρκώνοντας ο ίδιος ο συγγραφέας τον βασικό ήρωα του νέου του βιβλίου «Ο Λύκος ο Ζήκος σε καιρό καραμπίνας» από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και ζωντανεύοντας μπροστά στους μαθητές επιλεγμένες σκηνές του, έδωσε τη δυνατότητα και την ευκαιρία στα παιδιά να προβληματιστούν για επίκαιρα θέματα. Μέσα από μία ξεχωριστή ιστορία αγάπης, περιπέτειας και μαχητικότητας, ο Ζήκος, ο Λύκος πρόσφερε σε όσους παρακολούθησαν τη βιβλιοπαρουσίαση τη δυνατότητα να προβληματιστούν για προβλήματα της εποχής μας και να αναζητήσουν τρόπους για την επίλυσή τους.

Με κεντρικό μήνυμα ότι η ζωή κερδίζεται, καθώς τίποτε δεν μας χαρίζεται, τα μικρά παιδιά φάνηκε να απολαμβάνουν και να «ρουφούν» κυριολεκτικά κάθε μήνυμα του βιβλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη βιβλιοπαρουσίαση συμμετείχε εθελοντής της οργάνωσης «Αρκτούρος», ο οποίος κέντρισε την προσοχή των παιδιών με την αναφορά του στα υπό εξαφάνιση ζώα των ελληνικών δασών, με έμφαση στον γνωστό σε όλους μας λύκο.

Χωρίς υπερβολή το αποτύπωμα στα μικρά παιδιά της συγκεκριμένης βιβλιοπαρουσίασης ήταν μεγάλο, καθώς συνδυάστηκαν εύστοχα η ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και σύγχρονες ανθρώπινες αξίες με την παιδική περιέργεια και φιλομάθεια.

Αγαπητέ Ζήκο, σε ευχαριστούμε από καρδιάς!

Συλλογή φωτογραφιών