Μικρός «Δαίδαλος» εν δράσει!

Young Daedalous In Action

Μικρός «Δαίδαλος» εν δράσει!

Το μάθημα της Ιστορίας «Ο Θησέας σκοτώνει τον Μινώταυρο» ενέπνευσε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Δημοτικού να μιμηθούν τον περίφημο τεχνίτη της μυθολογίας «Δαίδαλο» και να κατασκευάσουν τον δικό τους μοναδικό λαβύρινθο!

Με απλά καθημερινά υλικά και με οδηγό τη φαντασία τους οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Δημοτικού προσπάθησαν να «χτίσουν» τα δικά τους τείχη και να συνθέσουν περίπλοκους λαβύρινθους, έχοντας ως πρότυπό τους τον μυθικό λαβύρινθο του Μινώταυρου.

Η αποστολή τους, όμως, δεν τελειώνει εδώ! Τα παιδιά, αφού ολοκλήρωσαν τον σχεδιασμό και την κατασκευή τους, χρησιμοποίησαν την εφαρμογή του flipgrid, για να μοιραστούν με τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους βιντεάκια, στα οποία παρουσιάζουν τις περίτεχνες δημιουργίες τους. Το flipgrid είναι ένα απλό και δωρεάν προσβάσιμο εργαλείο. Eπιτρέπει στους μαθητές να συζητούν με τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους μέσω βίντεο.

Έτσι, τα παιδιά της Γ’ Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν όχι μόνο μία πρωτότυπη προσέγγιση του μαθήματος της Ιστορίας, αλλά παράλληλα να εξασκηθούν στην παραγωγή του προφορικού τους λόγου και στην ορθή χρήση των ψηφιακών μέσων.