«Έχει ο καιρός γυρίσματα!»

«Έχει ο καιρός γυρίσματα!»

Πρωτοποριακό Πρόγραμμα «Έχει ο καιρός γυρίσματα!»

Καθημερινά τα παιδιά έχουν πολλές απορίες και θέλουν να τις λύσουν! Μια όμορφη ημέρα, ακούστηκε στην παρεούλα των προνηπίων μας το ερώτημα «Κυρία, τί είναι ο καιρός»; Έτσι ξεκίνησαν όλα…

Αποφασίσαμε να μελετήσουμε τον καιρό και να γνωρίσουμε την επιστήμη της μετεωρολογίας. Μάθαμε για το επάγγελμα του μετεωρολόγου και πόσο σπουδαίο είναι. Φτιάξαμε τον δικό μας μετεωρολογικό σταθμό «κλείνοντας» με τρόπο μαγικό τον ήλιο, τη βροχή, την καταιγίδα και το χιόνι μέσα σε ένα μπουκάλι. Γράψαμε λεξούλες που περιγράφουν καιρικά φαινόμενα με τη βοήθεια της κυρίας «αλφαβήτας» και αναφερθήκαμε στους λόγους που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον καιρό, γιατί είναι πολλές οι δραστηριότητες των ανθρώπων που εξαρτώνται από τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Ο καιρός, όπως μάθαμε, έχει πολλά γυρίσματα και μέσα από παροιμίες και πλούσιο εποπτικό υλικό προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε ακραία καιρικά φαινόμενα και τρόπους αντιμετώπισής τους.

Οι μικροί μας μαθητές και οι μαθήτριες ενεργώντας ως έξυπνοι μετεωρολόγοι, απεικόνισαν τα σύμβολα του καιρού στον χάρτη της Ελλάδας και κάνανε τις δικές τους προβλέψεις για τις ημέρες που έρχονται. Στην αυτοσχέδια τηλεόραση, την οποία κατασκευάσαμε για την τάξη μας, παρουσιάσαμε τις προβλέψεις μας στους συμμαθητές μας, οι οποίοι πήραν τον ρόλο των μικρών τηλεθεατών.

Ολοκληρώσαμε τη θεματική μας ενότητα έχοντας στον νου μας μια χρήσιμη συμβουλή! Να χαιρόμαστε την κάθε ημέρα με τον καιρό της!

Συλλογή φωτογραφιών