Μύρισε Χριστούγεννα στην Α΄ Δημοτικού

Μύρισε Χριστούγεννα στην Α΄ Δημοτικού

Μύρισε Χριστούγεννα στην Α΄ Δημοτικού

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Δημοτικού, στο πλαίσιο του διαθεματικού προγράμματος «Μια φορά κι έναν καιρό… ήρθαν τα Χριστούγεννα», υλοποίησαν ποικίλες βιωματικές δράσεις, για να υποδεχτούν την πιο ζεστή γιορτή του χρόνου.

Σκοπός του σχεδίου εργασίας υπήρξε η κατάκτηση μαθησιακών στόχων που αφορούν στο σύνολο των μαθημάτων μέσα από ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον κόσμο τεσσάρων γνωστών παραμυθιών. «Η Χρυσομαλλούσα και οι τρεις αρκούδες», «Ο Ρατατούης», «Η Κοκκινοσκουφίτσα» και «Ο Μπισκοτούλης».

Αφόρμηση  για την υλοποίηση του  project  αποτέλεσε το βιβλίο «The Christmas Jolly Postman» των Janet and Allan Ahlberg. Στο βιβλίο ο ταχυδρόμος παραδίδει γράμματα σε γνωστούς ήρωες παραδοσιακών παραμυθιών. Για κάθε γράμμα υπάρχει ένας ξεχωριστός φάκελος και το περιεχόμενο του γράμματος βοηθάει στην εξέλιξη της ιστορίας. Έτσι και στις τάξεις μας ο ταχυδρόμος παρέδιδε καθημερινά γράμματα και έδινε αποστολές προς εκπλήρωση στα παιδιά.

Τα παιδιά, για να βοηθήσουν τον Μπισκοτούλη, παρασκεύασαν κουραμπιέδες με χαρά και ενθουσιασμό και το σχολείο μας πλημμύρισε από  χριστουγεννιάτικες μυρωδιές στο πλαίσιο του STREAM. Στο πλαίσιο του Financial Literacy οι μικροί μας μαθητές επισκέφτηκαν το παντοπωλείο της Α΄ Δημοτικού και εξασκήθηκαν στις αγοραπωλησίες με χρήση νομισμάτων του ευρώ.

Τέλος, μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού τα παιδιά δέχτηκαν επίσκεψη από τον αγαπημένο τους Άγιο, ο οποίος μοίρασε δωράκια και ευχές!

Συλλογή φωτογραφιών