1η θέση της Ομάδας των Εκπαιδευτηρίων στη Βόρεια Ελλάδα στον EOES 2023 (πρώην EUSO)

1η θέση της Ομάδας των Εκπαιδευτηρίων στη Βόρεια Ελλάδα στον «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών - EOES 2023 (πρώην EUSO)»

1η θέση της Ομάδας των Εκπαιδευτηρίων στη Βόρεια Ελλάδα στον «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών - EOES 2023 (πρώην EUSO)»

Μεγάλη διάκριση πέτυχε η ομάδα του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη στη δεύτερη και Πανελλήνια Φάση του Διαγωνισμού «EOES 2023».

Συγκεκριμένα η ομάδα μας, που αποτελείται από τους μαθητές Γ. Καϊμάκη, Θ. Παπαβραμίδη και Ν. Σερίφοβιτς (Β΄ Λυκείου), κατετάγη 1η σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα!

Συνολικά κατέλαβε την 4η θέση σε πανελλήνιο επίπεδο (βαθμολογικά  όμως 3η, δεδομένου ότι υπήρξε και ισοβαθμία μεταξύ των δύο πρώτων).

Οι δύο πρώτες ομάδες στην Ελλάδα έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών (European Olympiad of Experimental Science - EOES 2023), που θα διεξαχθεί την άνοιξη στη Λετονία. Έτσι η ομάδα μας ορίζεται ως η 2η επιλαχούσα, για να λάβει μέρος στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Διαγωνισμός «EOES» διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) και απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου. Κάθε σχολείο εκπροσωπείται από μία τριμελή ομάδα μαθητών, οι οποίοι διαγωνίζονται έναντι των άλλων ομάδων σε εργαστηριακά αντικείμενα Βιολογίας, Φυσικής, Χημείας ή και συνδυασμού αυτών.

Στα επιμέρους μαθήματα της Πανελλήνιας Φάσης του Διαγωνισμού η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων κατετάγη 2η στη Βιολογία και 3η στη Φυσική και στη Χημεία ανάμεσα στις ομάδες της Βόρειας Ελλάδας.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της ομάδας μας για την εξαιρετική διάκρισή τους σε αυτό τον πολύ δύσκολο όσο και ενδιαφέροντα διαγωνισμό!

Πηγή