Η Γ΄ Δημοτικού στον «Ντόκτορ Γουάι ?»

Η Γ΄ Δημοτικού στον «Ντόκτορ Γουάι ?»

Η Γ΄ Δημοτικού στον «Ντόκτορ Γουάι»

Το εκπαιδευτικό, διαδραστικό πρόγραμμα «Ντόκτορ Γουάι ? και οι Υπερδυνάμεις της Επιστήμης», που σχεδίασε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» σε συνεργασία με τον όμιλο «Τιτάν», παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Δημοτικού.

Πρόκειται για μια συναρπαστική περιήγηση στον κόσμο της επιστήμης μέσα από παιχνίδια και πειράματα. Ξεναγός σε αυτή τη διαδρομή είναι ένας μυστηριώδης «Δόκτορας», που τροφοδοτεί αριστοτεχνικά τη δίψα μας για γνώση. Η ξενάγηση περνά από τους χαρακτηριστικούς σταθμούς: Χτίζοντας με Χημικά Μόρια, Παρατηρώντας την Επιστήμη, Πιο μικρό κι απ’ το μ(micro) και Ιστορία του Δημόκριτου.

Σε ένα περιβάλλον εργαστηρίου, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να αντιληφθούν την έννοια της ύλης, να εξοικειωθούν με την έννοια των ενώσεων και να γνωρίσουν χημικά μείγματα μέσα από πειράματα, σύμφωνα με την ηλικία τους.
Το πρόγραμμα συνδυάζει διαδραστικές εφαρμογές και πειράματα, προσφέροντας την ευκαιρία στους μαθητές να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα φυσικών επιστημών, έρευνας και τεχνολογίας με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.