H «φασαριόζα» Αποκριά στο Νηπιαγωγείο μας!

H «φασαριόζα» Αποκριά στο Νηπιαγωγείο μας!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου γιόρτασαν την «φασαριόζα» Αποκριά σε ξέφρενους ρυθμούς, καλωσορίζοντας το καρναβάλι με τους τρελούς χορούς!

Ντυμένοι μασκαράδες, το προαύλιο του σχολείου μας γέμισε με μικρά ζωάκια του δάσους, με σούπερ ήρωες, κλόουν και όμορφες πριγκίπισσες και πρίγκιπες!  Η μουσική αντήχησε στα μεγάφωνα και όλοι μαζί σε ένα μεγάλο κύκλο ενώσαμε τα χέρια και γυρίσαμε το χρωματιστό γαϊτανάκι! Οι τάξεις στολίστηκαν με σερπαντίνες και μπαλόνια! Μικροί και μεγάλοι διασκεδάσαμε με  αποκριάτικα παιχνίδια. Οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού πέταξαν ψηλά στον ουρανό χρωματιστούς χαρταετούς, τους οποίους χρωμάτισαν και στόλισαν με όμορφα υλικά και με τη συνοδεία της μουσικής χόρεψαν βάλς. Συγχρόνως, ζύμωσαν την κυρά Σαρακοστή, μετρώντας αντίστροφα τις μέρες για το Πάσχα, ενώ οι μαθητές των Προνηπίων, διατηρώντας τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας,  έπλασαν λαχταριστές λαγάνες, γιορτάζοντας τα κούλουμα.

Αντίστοιχα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, πιστοί στις παραδόσεις, έστρωσαν το σαρακοστιανό τραπέζι με παραδοσιακά εδέσματα! Η γιορτή της Aποκριάς φώτισε τα προσωπάκια των μαθητών μας και έφερε τα χαμόγελα στα χείλη όλων!

Ευχόμαστε σε όλους καλή Σαρακοστή με υγεία και πολλά χαμόγελα!

Συλλογή φωτογραφιών