H Μαρία Παπαγιάννη με τα «Χρυσά κουπιά» στα Εκπαιδευτήρια

H Μαρία Παπαγιάννη με τα «Χρυσά κουπιά» στα Εκπαιδευτήρια

Οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού στο πλαίσιο του προγράμματος Βιβλιοπαρέες υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και ανυπομονησία τη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη. Αφορμή για την επίσκεψη αυτή στάθηκε το βιβλίο της «Χρυσά Κουπιά», ένα λογοτέχνημα που συντρόφεψε την καθημερινότητα και τη σκέψη των παιδιών όλο αυτό το διάστημα.

Η συγγραφέας μοιράστηκε με τους μαθητές εκείνα τα μυστικά που οδήγησαν στη δημιουργία του συγγράμματος της, στην έμπνευση των χαρακτήρων και στον τρόπο αφήγησης της ιστορίας. Μέσα από συζήτηση τα παιδιά μπόρεσαν να εκφράσουν τις σκέψεις τους για την πλοκή του βιβλίου, τη γνώμη και τις ανησυχίες τους για τους ήρωες, τα συναισθήματά τους για το τέλος της ιστορίας, αλλά και την ανυπομονησία τους στο ενδεχόμενο ύπαρξης κάποιας λογοτεχνικής συνέχειας.

Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του βιβλίου, οι μαθητές μπόρεσαν να κάνουν κτήμα τους αυτά τα «χρυσά κουπιά», να ταξιδέψουν στον κόσμο της φαντασίας, να εκτιμήσουν τη δύναμη της φιλίας και της αγάπης, να μάθουν την ανάγκη της συντροφικότητας και την αρετή του να μοιράζεσαι.

Με τη σειρά τους, επιθυμώνταςνα ανταποδώσουν στη συγγραφέα τα ευφάνταστα και ιδιαίτερα μονοπάτια που τους διηγήθηκε το σύγγραμμά της, της χάρισαν τα δικά τους «χρυσά κουπιά». Συγκεκριμένα, το κάθε τμήμα κατασκεύασε χρυσά κουπιά, πάνω στα οποία οι μαθητές αποτύπωσαν τα σχόλιά, τις σκέψεις, τις εντυπώσεις, τις αγωνίες και τα συναισθήματά τους για το βιβλίο.

Η επίσκεψη αυτή ολοκληρώθηκε με τις αφιερώσεις της συγγραφέα στα βιβλία των μαθητών.