«Βιβλιοπαρέες» στα Νήπια Διαδικτυακή συνάντηση με τον συγγραφέα κ. Βαγγέλη Ηλιόπουλο

Οι μικροί μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπίων, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία, «συνάντησαν» διαδικτυακά τον συγγραφέα του βιβλίου που διάβασαν, τον κ. Βαγγέλη Ηλιόπουλο, και μοιράστηκαν μαζί του τις εντυπώσεις και τους προβληματισμούς τους. Όλοι μαζί έψαξαν να βρουν λύσεις και υποσχέθηκαν να αναλάβουν δράση, γιατί… «Η ώρα να σώσουμε τη Γη έχει φτάσει!»
Με οδηγό το βιβλίο του λογοτεχνικού μας προγράμματος «Παιδιά σε δράση! Η ώρα να σώσουμε τη Γη έχει φτάσει» εκδόσεις Πατάκη, τα Nήπια, μέσα από μια σειρά δημιουργικών δραστηριοτήτων, αντιλήφθηκαν, κατανόησαν και ευαισθητοποιήθηκαν απέναντι στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις ανθρώπινες δραστηριότητες στο περιβάλλον, καθώς και την αναγκαιότητα να δράσουμε όσο ακόμα έχουμε τη δυνατότητα.
Τα παιδιά δάνεισαν τον πλανήτη τους στους μεγάλους, για να τους τον προσέξουν όσο εκείνα θα παίζουν μέχρι… να μεγαλώσουν! Οι μεγάλοι, όμως, δεν κατάλαβαν και νόμιζαν ότι είναι δικός τους! Δεν τον πρόσεξαν και με τη συμπεριφορά τους τον αρρώστησαν. Ανέβασαν τη θερμοκρασία του, έλιωσαν τους πάγους του και τρύπησαν το όζον στην ατμόσφαιρά του! Τα παιδιά, λοιπόν, αποφασίζουν να ζητήσουν πίσω τον πλανήτη τους για να τον σώσουν! Πώς όμως μπορούν να γιατρέψουν τη Γη; Με την αγάπη τους και με δράση, ώστε να πείσουν τους μεγάλους να αλλάξουν συμπεριφορά!