Διαθεματική Εβδομάδα «Αναλαμβάνουμε δράση για το κλίμα που αλλάζει!» - Γ΄ Δημοτικού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στο πλαίσιο της διαθεματικής εβδομάδας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Δημοτικού υλοποίησαν σχέδιο εργασίας αφιερωμένο στον 13ο στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης «Δράση για το Κλίμα». Οι μαθητές και οι μαθήτριες, μέσα από την προβολή σχετικών βίντεο και παρουσιάσεων, την ανάγνωση βιβλίων, τα παιχνίδια ρόλων, τη διαλογική συζήτηση και την ενεργητική αλληλεπίδραση στο πλαίσιο της ομάδας, διερεύνησαν το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, ενημερώθηκαν για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και προβληματίστηκαν για τις ανθρώπινες δραστηριότητες που συμβάλλουν στην αύξηση των αερίων του θερμοκηπίου.
Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν λύσεις και να προτείνουν αποτελεσματικές πρακτικές για την προστασία του κλίματος μέσα από απλές αλλαγές που θα τις εφαρμόσουν στην καθημερινή τους ζωή.
Δεν έμειναν όμως εκεί! Με κεντρικό σύνθημα «Αναλαμβάνουμε δράση για το κλίμα που αλλάζει!» αποφάσισαν να «επικοινωνήσουν» το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής στη σχολική κοινότητα και στους μαθητές και στις μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού, ενημερώνοντάς τους και ευαισθητοποιώντας τους μέσα από σχετικές αφίσες και βίντεο που δημιούργησαν οι ίδιοι.