30 χρόνια Θερινό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Μεγάλη Βρετανία University of Sussex, Brighton (10 - 24/07/2023).

2023-07-24-therina-m-bretania

Πραγματοποιήθηκε και φέτος το καθιερωμένο Θερινό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Εκπαιδευτηρίων στο University of Sussex, στo Brighton της Αγγλίας.

28 μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου παρακολούθησαν μαθήματα και πήραν μέρος σε αθλητικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στη γνωστό Πανεπιστήμιο Sussex.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν το Λονδίνο τέσσερις φορές. Συγκεκριμένα περιηγήθηκαν σε πολλά αξιοθέατα, όπως το Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο Επιστημών, το Victoria and Albert Hall, το Hyde Park, όπου έκαναν βαρκάδα στην  Serpentine lake, το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Madame Tussauds, καθώς και το Imperial College, London. Παράλληλα, επισκέφθηκαν τις πόλεις Chichester, Portsmouth, Canterbury και Dover.

Επίσης, η ομάδα των μαθητών και μαθητριών παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση - μιούζικαλ “Wicked”, στο θέατρο  Apollo-Victoria, στην περιοχή West End του Λονδίνου.

Με αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τον αγγλικό πολιτισμό, εξάσκησαν την αγγλική γλώσσα και γνώρισαν συνομηλίκους τους από άλλες χώρες.