1ο και 2ο Βραβείο στον 5o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τρισδιάστατης Σχεδίασης

3D-Design-6th-Grade

Δυναμικό το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς μία ακόμη επιτυχία, διπλή αυτή τη φορά, φέρνει όρεξη και χαμόγελο στα παιδικά πρόσωπα των μαθητών μας.

Δύο ομάδες της ΣΤ΄ Δημοτικού κέρδισαν το 1ο και το 2ο βραβείο αντίστοιχα στον 5o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τρισδιάστατης Σχεδίασης, που διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής & Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (ΕΔΙΦΕΤ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο Μαρτίου - Μαΐου 2023 με συμμετοχή 30 ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Το σχολείο μας», σύμφωνα με το οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες έπρεπε να μελετήσουν το σχολικό συγκρότημα, να εντοπίσουν κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με την αειφόρο ανάπτυξη και να επινοήσουν μια κατασκευή που θα βοηθήσει στην επίλυσή του.

Η ομάδα «Super Designers», που απαρτίζεται από τους μαθητές Σ. Καραμπάση και τον Χ. Κιουρτσή, σχεδίασε και παρουσίασε ένα σύγχρονο ψηφιακό κυλικείο, σε συνδυασμό με αυτόματα συστήματα ποτίσματος και καινοτόμες μεθόδους φωτισμού του σχολείου, κατακτώντας την 1η θέση.

Η ομάδα «4G», την οποία απαρτίζουν οι μαθητές Χ. Αλμαλόγλου, Σ. Κουλτούκης, Β. Χατζηχριστοδούλου και Μ. Χύτα, κατέκτησε αντίστοιχα την 2η θέση, σχεδιάζοντας ένα σύγχρονο αναγνωστήριο, με την αξιοποίηση του ηλιακού φωτός για φωτισμό, τη συμπερίληψη ανέσεων για τον χρήστη και την ύπαρξη στοιχείων πρασίνου να δίνουν μια ξεχωριστή νότα στα σχέδιά τους.

Τα αποτελέσματα αυτά μας χαροποιούν ιδιαίτερα και μας γεμίζουν αισιοδοξία για περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον. Είμαστε πεπεισμένοι πια ότι το μέλλον διαφαίνεται ευοίωνο, καθώς τα παιδιά οραματίζονται και σχεδιάζουν έναν καλύτερο κόσμο για όλους!