Υποδοχή γονέων, μαθητών και μαθητριών Α΄ Γυμνασίου

Ipodoxi-Mathiton-A-Gimnasiou

Την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων ενημερωτική συνάντηση για τους γονείς, μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία των μαθητών με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους, καθώς και η ενημέρωση σχετικά με τον «Κανονισμό Λειτουργίας» των Εκπαιδευτηρίων και το πρόγραμμα σπουδών. Η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων κ. Άσπα Χασιώτη καλωσόρισε γονείς και μαθητές/τριες και μίλησε για τις δεξιότητες του 21ου αιώνα και τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στην εκπαίδευση. Η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Ουρανία Δάντση παρουσίασε όλες τις καινοτόμες δράσεις και προγράμματα που θα γνωρίσουν οι μαθητές από την πρώτη κιόλας χρονιά. Επίσης, ο Υποδιευθυντής του Λυκείου, κ. Ιωάννης Νταουντάκης αναφέρθηκε στις Stream δράσεις, που το σχολείο προσφέρει στους μαθητές όλων των τάξεων.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η εκπρόσωπος των μαθητών/τριών Γυμνασίου, αριστούχος μαθήτρια της Γ´ Γυμνασίου και χάλκινη ολυμπιονίκης της Βαλκανικής Ολυμπιάδας Μαθηματικών Νέων, Ιωάννα Ζάχου. Έπειτα συνέχισαν δύο μαθητές μας που κατέκτησαν την κορυφή στις σχολές της προτίμησής τους. Πιο συγκεκριμένα, o Δ. Καραβασίλης, πρώτος στη Νομική Θεσσαλονίκης με 19.710 μόρια και ο Κ. Κωνσταντινίδης, πρώτος στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, με 19.560 μόρια μοιράστηκαν τις αξέχαστες εμπειρίες τους από τη σχολική καθημερινότητα και προέτρεψαν τους νέους μαθητές να αξιοποιήσουν όλες τις ευκαιρίες και τα ερεθίσματα που τους παρέχει το νέο τους σχολείο, με στόχο τη γνώση και τη σφυρηλάτηση μιας ισχυρής και ακέραιας προσωπικότητας. Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν στους χώρους των Εκπαιδευτηρίων.