Υποδοχή μαθητών και μαθητριών της Α΄ Δημοτικού

Ipodoxi-A-Dimotikou

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, υποδεχθήκαμε γονείς και παιδιά στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων.
Τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων της Α΄ Δημοτικού στο Πολιτιστικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Σπουδών της τάξης και τους Κανόνες Σχολικής Ζωής. Στη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης η υποδιευθύντρια του Δημοτικού και υπεύθυνη της Α΄Δημοτικού κ. Μ. Παπαδοπούλου αναφέρθηκε διεξοδικά στον τρόπο οργάνωσης των μαθημάτων αλλά και στα εκπονούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα. Συγχρόνως, δόθηκαν πληροφορίες για το Πρόγραμμα Σπουδών και τον τρόπο οργάνωσης του μαθήματος των Αγγλικών από την καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας κ. Τζ. Νίκα.

Τα πρωτοποριακά και καινοτόμα προγράμματα των Εκπαιδευτηρίων στην Α΄ Δημοτικού, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, οι μέθοδοι διδασκαλίας και ο τρόπος προσέγγισης των μαθητών και των μαθητριών για την ομαλή μετάβασή τους από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό ήταν τα βασικά σημεία που τονίστηκαν με έμφαση στη συγκεκριμένη συνάντηση.
Στην εκδήλωση προλόγισε η κ. Α. Χασιώτη, Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων, η οποία έκανε αναφορά στον καθοριστικό ρόλο του σχολείου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και στην ανάγκη για μια ομαλή και αβίαστη προσαρμογή των μικρών μαθητών στο νέο σχολικό τους περιβάλλον. Παράλληλα, η κ. Χασιώτη αναφέρθηκε διεξοδικά στην ανάγκη επανασχεδιασμού της σύγχρονης εκπαίδευσης και στον συνακόλουθο μετασχηματισμό της, με γνώμονα τις ανάγκες των μαθητών και τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, ενώ ευχήθηκε από καρδιάς μια δημιουργική χρονιά σε όλους, γεμάτη όνειρα και επιτυχίες.

Την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, το σχολείο μας άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του, για να υποδεχτεί αυτή τη φορά τους μικρούς μας μαθητές και τις μικρές μας μαθήτριες. Μέσα σε κλίμα γιορτινό οι εκπαιδευτικοί της Α΄ Δημοτικού αγκάλιασαν για πρώτη φορά τους μαθητές τους. Τα παιδιά γνωρίστηκαν με τους συμμαθητές τους, έπαιξαν και τραγούδησαν στα ελληνικά και στα αγγλικά, χόρεψαν, γέλασαν, ενώ στη συνέχεια μπήκαν για πρώτη φορά στις αίθουσες και εξοικειώθηκαν με το νέο τους περιβάλλον. Με παραδειγματική σοβαρότητα, παρά την αρχική τους αμηχανία, τα πρωτάκια μας φόρεσαν τη νέα τους μπλούζα, που θα συνοδεύει τα όνειρα και τις ελπίδες τους τα επόμενα χρόνια, μέχρι την αποφοίτησή τους από το Λύκειο το 2035!
Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς απόλαυσαν τη βραδιά και αντάλλαξαν θερμές ευχές για τη νέα σχολική χρονιά. Το ταξίδι στον μαγικό κόσμο της γνώσης ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς!
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!