Ημέρα Γνωριμίας Δημοτικού

Enimerosi-Goneon-Dimotiko

Λίγες μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών και των μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Σπουδών κάθε τάξης και τους Κανόνες Σχολικής Ζωής. Στη διάρκεια αυτών των συναντήσεων ο υπεύθυνος κάθε τάξης του Δημοτικού Σχολείου αναφέρθηκε αναλυτικά στον τρόπο οργάνωσης των μαθημάτων αλλά και στα εκπονούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα της τάξης του.

Τα πρωτοποριακά και καινοτόμα προγράμματα των Εκπαιδευτηρίων κάθε τάξης, οι μέθοδοι διδασκαλίας και ο τρόπος ενσωμάτωσης της σύγχρονης τεχνολογίας στο Δημοτικό Σχολείο, με έμφαση στη χρήση των διαδραστικών πινάκων στις μεγαλύτερες τάξεις, ήταν τα βασικά σημεία που τονίστηκαν στις συγκεκριμένες συναντήσεις.

Τις συναντήσεις προλόγισε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου, κ. Γ. Χατζόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε εγκάρδια να κυλήσει ήρεμα η φετινή σχολική χρονιά και να υπάρχει αγαστή συνεργασία με τους γονείς των μαθητών καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, μιας και, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, η αρμονική συνεργασία αποτελεί τη βάση για το «χτίσιμο» μιας δημιουργικής και εποικοδομητικής χρονιάς.