Ενημέρωση για το Σύστημα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Tritovathmia-Ekpaideusi

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των γονέων - κηδεμόνων και μαθητών/τριών του Λυκείου για το Πρόγραμμα Σπουδών του σχολικού έτους 2023 - 2024 και για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων, δρ Άσπα Χασιώτη. Η δρ Χασιώτη αναφέρθηκε διεξοδικά στα κριτήρια επιλογής σπουδών για μαθητές/τριες και γονείς, καθώς και στα εφόδια που προσφέρουν τα Εκπαιδευτήρια για την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων των μαθητών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διακρίσεις των μαθητών και στις μεθόδους που εφαρμόζονται για την επίτευξη των στόχων τους.
Ο κ. Γ. Χασιώτης, Μαθηματικός και Υπεύθυνος για τις πανελλαδικές εξετάσεις, παρουσίασε το Πρόγραμμα Σπουδών της Γ΄ Λυκείου και ανέλυσε διεξοδικά το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, τις πανελλαδικές εξετάσεις, τις ομάδες προσανατολισμού, τα επιστημονικά πεδία και τον τρόπο υπολογισμού των μορίων.
Η κ. Ουρανία Δάντση, Διευθύντρια του Γυμνασίου, παρουσίασε το Πρόγραμμα Studies Abroad για την εισαγωγή των μαθητών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Ο κ. Ιωάννης Νταουντάκης, Φυσικός, Υποδιευθυντής του Λυκείου, παρουσίασε το διευρυμένο και εμπλουτισμένο πρόγραμμα του Λυκείου και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις καινοτόμες δράσεις βιωματικού επαγγελματικού προσανατολισμού.
Στην εκδήλωση συμμετείχε διαδικτυακά και ο κ. Στράτος Στρατηγάκης, Μαθηματικός, Εκπαιδευτικός Αναλυτής, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, ο οποίος έδωσε πολύτιμες οδηγίες για τον Οδηγό Σταδιοδρομίας των υποψηφίων.