Βραβεία του πρωτοποριακού προγράμματος υγιεινής διατροφής NOUTREE

Με χαρούμενη διάθεση ολοκληρώθηκε ο πρώτος χρόνος εφαρμογής του πρωτοποριακού προγράμματος υγιεινής διατροφής Noutree στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου-Λυκείου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση όλων μας γύρω από θέματα σωστής και ισορροπημένης διατροφής και αποσκοπεί στην καλλιέργεια υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά κάθε ηλικίας.

Την ώρα που τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας έχουν αυξηθεί ανησυχητικά και στη χώρα μας, το σύγχρονο σχολείο καλείται να κινητοποιήσει το ενδιαφέρον και την προσοχή μαθητών και γονέων γύρω από θέματα διατροφής. Στο πλαίσιο αυτό κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά τα Εκπαιδευτήρια, συνδυάζοντας με έξυπνο τρόπο τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας με τις συμβουλές και τις οδηγίες καταξιωμένων διατροφολόγων, εισήγαγαν το πρόγραμμα NOUTREE, δίνοντας συγχρόνως τη δυνατότητα στους γονείς των μαθητών τους όχι μόνο να έχουν πρόσβαση στα προϊόντα που καταναλώνονται από τα παιδιά στο σχολικό κυλικείο, αλλά και να γνωρίζουν τη θρεπτική αξία τους και κατά πόσο αυτά ανταποκρίνονται στις διατροφικές ανάγκες των παιδιών τους.

Έπειτα από έναν χρόνο εφαρμογής του προγράμματος ήρθε η επιβράβευση εκείνων των μαθητών και μαθητριών που οι διατροφικές επιλογές τους ήταν στοχευμένες.
Για το Δημοτικό Σχολείο η μαθήτρια Α. Πλατσά (Γ’ Δημοτικού) κατέκτησε το πρώτο βραβείο, ένα ποδήλατο, δώρο με καθαρά συμβολική αξία, που θα θέλαμε να αποτελέσει κίνητρο για όλα τα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων, προκειμένου να καταλάβουν ότι η απόσταση ανάμεσα στο τρέφομαι και στο τρέφομαι σωστά είναι τεράστια.
Με το χρηματικό ποσό των €50 στα βραχιολάκια του NOUTREE βραβεύτηκαν οι μαθητές/τριες Α. Μουρατίδου (Α’ Δημοτικού), Γ. Βογιατζής (Β’ Δημοτικού), Κ. Μυλωνάκου (Δ’ Δημοτικού) και Λ. Οικονόμου (ΣΤ’ Δημοτικού).

Για το Γυμνάσιο - Λύκειο ο μαθητής Ά. Μεϊμάρης (Β΄ Γυμνασίου) κατέκτησε το πρώτο βραβείο, ένα smartwatch Apple SE και οι μαθητές/τριες Ε. - Μ. Αθανασιάδου (Β΄ Λυκείου), Α. Βλάχου (Γ΄ Γυμνασίου), Α. Κυριάκου (Α΄ Λυκείου) και Μ. Σπανου (Α΄ Γυμνασίου) διακρίθηκαν με το χρηματικό ποσό των €50 στις κάρτες NOUTREE.