Τα Προνήπια στον Ζωολογικό Κήπο

2023-10-13-Zoologikos-Kipos

Την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, που εορτάζεται στις 4 Οκτωβρίου, αποφάσισαν να αξιοποιήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Προνηπίων για μία εκπαιδευτική και διασκεδαστική εκδρομή στον Ζωολογικό Κήπο της πόλης μας.

Η μέρα ξεκίνησε με ένα νόστιμο πρωινό πικνίκ στα παγκάκια του πάρκου, όπου τα παιδιά απόλαυσαν τα αγαπημένα τους σνακ, γεμίζοντας ενέργεια. Στη συνέχεια, περπάτησαν χέρι χέρι στα μονοπάτια του ζωολογικού πάρκου και παρατήρησαν τη φύση που άλλαξε με την εποχή του Φθινοπώρου.

Τα πρόσωπα των μικρών εξερευνητών έλαμψαν από ενθουσιασμό, όταν προσέγγισαν τα περίφημα ζωάκια του ζωολογικού κήπου. Παρατήρησαν πολύχρωμα πουλιά, ελάφια που περιπλανιούνται και επιδεικνύουν τα κέρατά τους, αγριογούρουνα που τρέχουν στα γρασίδια, κατσίκια που παίζουν μεταξύ τους, σκίουρους που ακονίζουν τα δόντια τους, αγριοπρόβατα που τρώνε χόρτο ημέρας και παγώνια που περιφέρονται καμαρωτά.

Όταν τελείωσαν την επίσκεψή τους, όλοι συγκεντρώθηκαν σε έναν μεγάλο κύκλο, για να συζητήσουν τις εντυπώσεις τους. Προσπάθησαν να κατανοήσουν τα συναισθήματα των ζώων που είχαν δει και τις ανάγκες τους. Με σοβαρότητα, αντάλλαξαν απόψεις και συμπεράσματα, καταλήγοντας σε μία συμφωνία: «Πρέπει να προσφέρουμε φαγητό, νερό και αγάπη στα ζώα που το έχουν ανάγκη!», μια υπενθύμιση ότι πρέπει να φροντίζουμε τον κόσμο μας και τα πλάσματά του.