Ζήτω το «ΟΧΙ»!

28-Oktomvriou-Giorti-N

Τις μέρες αυτές του Οκτωβρίου νιώθουμε διαφορετικά, περιμένοντας να γιορτάσουμε όλοι  οι Έλληνες την Εθνική μας Γιορτή.

Με αφορμή την ανάγνωση του παραμυθιού «Γιατί οι μεγάλοι να κάνουμε πόλεμο» που διαβάστηκε στις σχολικές αίθουσες, λίγες μέρες πριν από τον εορτασμό της Εθνικής επετείου, ετοιμάσαμε όμορφες εορταστικές εκδηλώσεις για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Στο Νηπιαγωγείο κάναμε παρέλαση με τη συνοδεία της μουσικής από γνωστά  εμβατήρια και, υψώνοντας τις ελληνικές μας σημαίες, τις οποίες μόνοι μας χρωματίσαμε, απαγγείλαμε με περηφάνια τα ποιήματά μας! Τραγουδήσαμε και χορέψαμε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, σε έναν μεγάλο κύκλο, ενώνοντας τα χέρια και τις φωνές μας.

Παράλληλα, γνωρίσαμε τη ζωή και το έργο του Πολιούχου της πόλης μας, του Αγίου Δημητρίου. Λίγες μέρες νωρίτερα επισκεφθήκαμε την ιστορική εκκλησία, ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Θεσσαλονίκης, όπου θαυμάσαμε τα ψηφιδωτά και τις τοιχογραφίες της. Κατεβαίνοντας με δέος τα σκαλιά της εκκλησίας, τα μικρά παιδιά ταξίδεψαν σε μια άλλη εποχή, βλέποντας από κοντά τη φυλακή όπου φυλακίστηκε και μαρτύρησε ο Άγιος Δημήτριος, ο Μυροβλήτης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες  των Προνηπίων  στόλισαν τις τάξεις τους με το γλαστράκι της ειρήνης, τονίζοντας σε όλους  την αξία της, ενώ  συγχρόνως   μεταμόρφωσαν τα τυπώματα των μικρών χεριών τους σε όμορφα περιστέρια της ειρήνης.

Αυτές τις μέρες στις σχολικές μας αίθουσες, μία ευχή ηχούσε από όλους: «Χρόνια πολλά, Ελλάδα!»,  «Ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 1940!».