Η Α΄ Δημοτικού στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

A-Dimotikou-Teloglio

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού υλοποίησαν μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την εικαστική έκθεση «Φύση: Κραυγές & Ψίθυροι ΙΙ», με θέμα την κλιματική αλλαγή, παρουσιάστηκαν στα παιδιά έργα από τις συλλογές του Τελλόγλειου Ιδρύματος αλλά και έργα - δάνεια από άλλα μουσεία και συλλέκτες, στα οποία διακρίνεται η κλιματική αλλαγή λόγω των αλόγιστων ανθρώπινων παρεμβάσεων, όπως έργα των Κόντογλου, Φωτάκη, Φαεινού, Τσίγκου, Γεωργιάδη, Παπανελόπουλου, Σακαγιάν, Σκλάβου, Πατσόγλου, κ.ά.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο νερό και τα διάφορα φυσικά φαινόμενα, τα οποία δρουν ως πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες. Τα παιδιά κλήθηκαν να προβληματιστούν, να συζητήσουν και να δημιουργήσουν τα δικά τους μικρά έργα και αφηγήσεις, αντλώντας πληροφορίες από την έκθεση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να παρατηρήσουν τον εκφραστικό πλούτο της καλλιτεχνικής δημιουργίας που παρουσιάζεται σε αυτή την έκθεση και να δημιουργήσουν τα δικά τους κολάζ, αντλώντας έμπνευση από τα έργα και τη θεματική της έκθεσης.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο project της Α΄ Δημοτικού για το νερό, στο πλαίσιο του προγράμματος STREAMSTEPS.